Trainer: Martijn van Eijk

Sport is altijd belangrijk geweest in mijn leven. Vroeger altijd buitenspelen, daarna mij favoriete vak op de middelbare school. Daarna door naar de Academie Lichamelijke Opvoeding (ALO Amsterdam) Tijdens deze opleiding in aanraking gekomen met de buitensport en jaren als buitensportinstructeur bij PBN gewerkt. Toen het tijd werd om een beetje te settelen, ben ik begonnen als sportdocent op het Veiligheidscollege van het ROC van Amsterdam. Hier geef ik nu ruim 10 jaar de sportlessen aan toekomstige militairen in de VeVa opleiding (Veiligheid & Vakmanschap).

In 2012 sloeg het noodlot toe en werd bij mij de chronische spierziekte ‘dermatomyositis’ vastgesteld. Het heeft bijna een half jaar geduurd voordat deze diagnose gesteld werd, waardoor ik op een haar na in een rolstoel zat, omdat mijn lichaam mijn spieren aan het afbreken was. Na de diagnose en ruim een jaar lang medicatie, werd het tijd om mijzelf weer fit te krijgen. Door mijn trainingen om mijzelf weer in vorm te krijgen werd mijn interesse steeds meer gewekt in trainingsprincipes en verschillende soorten trainingen. In deze periode ben ik Oak Sport gestart en ben ik begonnen met het geven van Bootcamp trainingen. Ondertussen dus al ruim 10 jaar houd ik mij bezig met het verbeteren van fysieke prestaties, maar veelal in groepstrainingen. Voor nog betere en gerichtere resultaten ben ik mij ook bezig gaan houden met Personal Training, de meest effectieve vorm van trainen.

Naast sportdocent, ben ik sportvoedingsadviseur, Trojan Workout Bodyweight instructeur, RKC kettlebell instructeur en CrossFit level 1 instructeur.

Interesse gewekt? Neem vrijblijvend contact op!